Optimalisatie

Inzicht en optimalisatie voor betere prestaties en vindbaarbaarheid

Bovenaan komen te staan in Google, Bing of Yahoo! en zoveel mogelijk bezoekers naar je website of shop trekken met het doel om ‘te converteren’. Jargon in de wereld van webbureau’s. We bedoelen hiermee dat de bezoeker over gaat tot actie. Een actie kan zijn; een telefoontje plegen, een formulier invullen, een e-mail adres achter laten, maar natuurlijk ook de aankoop van jouw product of aangeboden dienst.

SEO

Goed gevonden worden door zoekmachines is een continu proces. Een website met relevante content is één van de twee belangrijkste pijlers. De andere pijler is de functionaliteit van de website. Hierbij analyseren we minimaal twintig onderdelen van uw website die van invloed zijn op uw online vindbaarheid. Een zoekmachine plaatst ten slotte de beste website bovenaan de zoekresultaten. Inhoudelijk de beste, maar ook zeker in functionaliteit. Om een succesvol SEO-traject te starten, is de huidige stand van zaken essentieel. Waar staat jouw website nu en op welke vlakken valt er winst te behalen. We maken dit inzichtelijk in een rapport met een overzicht van alle verbeterpunten. Ieder onderdeel wordt helder beschreven en je ziet hoe jouw website scoort op dit onderdeel. Met dit inzicht maken we samen een plan hoe we jouw website naar de top kunnen brengen! 

Optimalisatie

Rapportages

Inzage in de prestaties van je website of webshop worden in uitgebreide rapportages gegoten. Zo ga je meer leren over je doelgroep en hoe zij handelen op jouw website. Bijvoorbeeld waar komen jouw bezoekers vandaan? Wie zijn ze? Hoe komen ze op jouw website? Gebruiken ze een smartphone, tablet of desktop? Wat bekijken ze en welke acties voeren ze uit? Met behulp van persoonlijk advies van onze online marketing specialisten leer je deze data te begrijpen en wat je ermee kunt doen om jouw website te optimaliseren.  

CRO

Conversion Rate Optimization (Conversie Ratio Optimalisatie), Ofwel de conversie zo hoog mogelijk te maken door daar op aan te sturen. Door bepaalde doelen te stellen voor bezoekers op jouw website bepalen we de conversies. Dit kunnen allerlei acties zijn, zoals iets toevoegen aan het winkelmandje, product afrekenen, iets downloaden, formulier invullen, inschrijven op nieuwsbrief, een bepaald artikel lezen, enz.  We kunnen jouw bezoekers meer van deze doelen laten behalen door te experimenteren en te meten. Dit doen wij op gestructureerde wijze en baseren aanpassingen op data. Aanpassingen kunnen zijn op verschillende vlakken, bijvoorbeeld op techniek, tekstueel, visueel of op gebruikersvriendelijkheid.

Tekstschrijven

Dit is echt een vak apart. Soms is een tekst wervend ander keer heel feitelijk en formeel. Daarnaast kan je denken aan het wel of niet gebruiken van jargon. De combinatie van deze factoren bepalen de zogenoemde ‘tone of voice’. Voelt je doelgroep zich aangesproken in de geschreven teksten? Zeer van belang om de aandacht erbij te houden. Dat is de ene kant van tekstschrijven, een andere is dat deze geschikt zijn gemaakt voor de bekende zoekmachines en dat tekst bijdraagt aan conversies. Wij kunnen de teksten dusdanig redigeren of opmaken zodat deze geoptimaliseerd zijn voor Google.