17-01-2023
Op naar de volgende stage

Voor de dag begint

Dinsdag ochtend om 6:30 gaat de wekker. Ik sta op, ga douchen en maak mijn ontbijt klaar. Als ik dat gedaan heb ga ik me voorbereiden op de dag. Ik pak mijn tas in, stap op de fiets en fiets naar het station.

De trein verbinding tussen Roosendaal en Bergen op Zoom is heel gunstig waardoor ik binnen 10 minuten in Bergen op Zoom ben. Daarna loop ik naar het kantoor toe. Een voordeel van Fastware is, is dat het op loopafstand van het station ligt. Na een korte wandeling kom ik aan op het kantoor.

Ochtend

Ik hang mijn jas op en loop de werkruimte binnen. Bij binnenkomst groet ik mijn collega’s en maak ik kort een praatje met mijn directe collega’s van de marketingafdeling. Daarna pak ik mijn tas uit en leg ik mijn lunch in de koelkast.

Om 8:45 hebben we met het hele Fastware team onze dagelijkse stand-up. De dagelijkse stand-up is een mini vergadering waarin we allemaal vertellen wat we de dag ervoor hebben gedaan en wat we vandaag gaan doen. Meestal duurt dit ongeveer 5-10 minuten.

Na de stand-up gaan we allemaal aan het werk. In mijn eigen planning staat dat ik in de ochtend ga werken aan mijn imago-onderzoek en enquête. Ik ben aan het onderzoeken of het gewenste imago overeenkomt met de werkelijke identiteit van Fastware. Aansluitend ben ik bezig met het maken van een enquête. De enquête is een groot onderdeel van het onderzoek en zal uitwijzen hoe de klant ons ziet.

Tussen 9:30 en 10:00 staat het wekelijkse marketingoverleg op de planning. De marketeers duiken de spreekkamer in om marketingzaken te bespreken. Ook de marketing stagiair(es) mogen hieraan deelnemen. Na het marketingoverleg volgt het sales overleg. Hieraan neem ik als marketeer geen deel. Ik ga verder met het onderzoek tot de lunch.

Middag

Bij Fastware heb je de vrijheid om zelf je pauzes in te delen. In totaal krijg je een uur pauze en kun je het zelf verdelen over de dag. Tijdens mijn lunchpauze eet ik mijn lunch en zit ik even op sociale media. Na de lunchpauze bekijk ik mijn planning om te kijken wat ik in de middag op de planning heb staan. In de middag ga ik aan de slag met mijn schoolopdracht. Maar voordat ik daaraan begin doe ik een koffie rondje. Ik vraag aan mijn collega’s of ze nog behoefte hebben aan een bakje koffie. Als iedereen koffie heeft ga ik aan de slag met mijn schoolopdracht.

Mijn opdracht is het maken van een landingspagina voor de website van één van onze zusterbedrijven “Invision-ICT”. Ik heb een opzetje gekregen van Joey (marketeer) gekregen en ik ben die aan het bewerken in Adobe Illustrator. Ik ben hier mee bezig voor mijn schoolopdracht maar tegelijkertijd is het ook nog eens nuttig voor het bedrijf. 

Naast de landingspagina ben ik ook bezig met het maken van een wervingsvideo. De wervingsvideo is gericht op nieuwe stagiaires voor de komende periode(s). Ik ga vandaag de laatste shots opnemen en alvast een start maken aan het monteren van de video. Ik heb hier al een ruime tijd voor gereserveerd zodat ik zeker ben dat ik het haal.

Einde van de dag

Rond 17:00 pak ik mijn spullen in om te vertrekken. Ik zeg iedereen gedag en ik pak de trein terug naar Roosendaal. Als ik weer terug ben in Roosendaal fiets ik naar huis, eet ik wat en ga ik naar mijn bijbaantje. 

Ook stage lopen?

Lijkt het jou nu ook interessant om stage te lopen bij Fastware? Neem dan contact met ons op!