Webdesign

Prikkelen om gebruikt te worden

Voor ons is webdesign de overkoepelende term voor zowel interactie ontwerp, als visueel ontwerp. We maken niet zomaar mooie dingen voor het web. Aan alleen maar een 'mooie' website heb je namelijk niets. Wat zijn jouw doelen? Wie zijn jouw gebruikers? Wat willen zij?  Met het totale ontwerp prikkelen we jouw gebruikers door een bepaald gevoel aan te wakkeren, we wekken hun interesse en zetten aan tot acties om te bereiken waar jouw website of webapplicatie voor bedoeld is.

Interactie ontwerp

Het begint en eindigt bij jouw gebruiker. Die staat centraal bij het ontwerp. Het ontwerp moet nuttig, bruikbaar en betekenisvol zijn voor de mensen die het gaan gebruiken. Dit geldt voor zowel websites, shops als apps. De interactie met jouw gebruiker moet eenvoudig en logisch verlopen. 

Je herkent het vast wel, je zoekt informatie of een product op een website. Uiteindelijk heb je het gevonden! Het zat verstopt onder een kopje of categorie wat voor jou totaal niet logisch is. Dit had voorkomen kunnen worden met een beter interactie ontwerp. Een goed interactie ontwerp kan het verschil maken tot het afnemen van een product of dienst. 

Hoe meer we weten van jouw gebruiker, zijn behoeften, wensen en waarden, hoe beter de gewenste interactie tot stand kan komen. We verdiepen ons dan graag in de belevingswereld van de doelgroep, maar ook in die van jouw als opdrachtgever. Samen bepalen we het einddoel, zetten we een logische structuur en navigatie op, denken mee met de bewoording en maken een pagina indeling. 

Webdesign

Visueel ontwerp

"Wow! Mooie site!" Natuurlijk wil je dat men dit ook over jouw website roept. Het visueel ontwerp is in het gebied van webdesign de allerlaatste ‘schil’. Het heeft een bepaalde uitstraling die de emotie aanspreekt. Wat wij belangrijk vinden is dat het visuele ontwerp bijdraagt aan het interactie ontwerp. Het totale ontwerp is dan effectief. 

Jouw huisstijl maken we geschikt voor het web. In deze vertaalslag zorgen we in het geheel voor een herkenbare, professionele uitstraling. Elementen en details als vormen, kleur, beeld, fotografie, typografie spelen hier een belangrijke rol. Een compositie die balans en ritme brengt. Het toepassen van bepaalde kleurcontrasten en kleurbetekenissen om het interactieontwerp te complimenteren. Door op deze manier gebruik te maken van elementen en details zorgen voor we een effectief ontwerp.