Webapplicatie

Jouw stap naar digitalisering

Een webapplicatie is een softwareprogramma die uitgevoerd wordt op een webserver en te benaderen is met een webbrowser. Er is geen lokale installatie of schijfruimte nodig op het apparaat waarop je het gebruikt en het is platform onafhankelijk doordat het via de webbrowser te gebruiken is. Door dat we de webapplicaties responsive maken kun je ze gebruiken op ieder type apparaat met een browser, zoals desktop, laptop, smartphone, tablet, PDA, handheld terminal, aanraak scherm, informatie zuil. 

 

Wat is het nut van een webapplicatie? 

Altijd en overal inzicht krijgen in je bedrijfsprocessen. Daardoor kun je sneller en doelgerichter te werk gaan en fouten reduceren. Functionaliteiten als inloggen in een beveiligde omgeving, bestandsbeheer, database-connecties, gebruikersbeheer zijn standaard inzetbaar voor je applicatie. Jouw gebouwde webapplicatie kan gemakkelijk worden uitgebreid met andere functionaliteiten of modules. Met onze ervaring op het gebied van techniek, ontwerp, gebruiksvriendelijkheid en op het analyseren van processen wordt een webapplicatie zeer waardevol voor jouw onderneming.

webapplicaties

Digitalisering

Een webapplicatie ken je misschien ook wel als een webapp, hybride app, web-based applicatie, webinterface of digitale applicatie. Wij bij Fastware noemen het een webapplicatie en zien het als digitalisering van processen binnen je onderneming of organisatie. Digitalisering van processen zorgt voor veel mogelijkheden en levert voordelen op, zodat je competitief kan blijven of zelfs voorop kunt lopen als onderneming. 

Met het Internet of things, het internet der dingen, de technologische fase waarin we nu leven kan een webapplicatie nog meer van waarde zijn. Het internet verbind allerlei dingen ofwel apparaten. Daardoor kunnen veel processen geautomatiseerd worden. Door middel van sensoren, identificatie, lokalisatie of data uitwisseling kan een bepaalde actie geactiveerd worden. Dit geeft mogelijkheid tot automatisering van veel processen. In je huis heb je vast al wel slimme toepassingen. Je zet de TV aan met je stem met behulp van een slimme speaker, de verlichting past de helderheid aan naar het weer buiten en de deurbel beantwoord je met je smartphone als je niet thuis bent. Ook in de industrie passen wij het internet der dingen toe met behulp van onze webapplicaties. Zo hebben we een webapplicatie ontwikkeld om de veiligheid op een logistiek centrum te bevorderen. Aan de poort van het centrum laten vrachtwagenchaffeurs hun verkregen QR code scannen die zij hebben ontvangen bij het voltooien van een e-learning over veiligheid en beveiliging op het logistiek centrum. Met het scannen van de QR worden een korte opfris instructies geactiveerd die van toepassing zijn op de taak en bestemming van de chaffeur. Door enkele controle vragen goed te beantwoorden wordt de chaffeur toegang tot het terein verleend. 

 

Soorten oplossingen:

1. Koppelen bestaande systemen

Door bestaande systemen of programma's te koppelen hoef je bijvoorbeeld een invoer maar eenmalig te doen of kun je data van systemen aan elkaar koppelen, zodat deze waardevoller wordt. 

2. Bedrijfsprocessen automatiseren

Handelingen die veel tijd, moeite of geld kosten of foutgevoelig zijn. Dat zijn processen die je graag wilt automatiseren. Een webapplicatie vat deze processen digitaal in combinatie met creativiteit, techniek en visueel ontwerp.  

3. Beheerbaar en inzichtelijk maken van informatie

Beslissingen maken doe je het liefst onderbouwd op feiten. Een visueel dashboard van de belangrijkste data wordt zo belangrijke informatie die waardevol is in iedere laag van jouw organisatie. 

 

Voorbeelden van webapplicaties:

 
 • Online betalingen
 • Voorraad beheren in webshop
 • Klantportaal met inlog
 • Multi Factor Autorisatie
 • Spamfilter
 • HRM software
 • E-mail marketing
 • Marketing automation
 • Ticketsysteem
 • ERP software
 
 • CRM software
 • Koppelingen tussen systemen, zoals ERP en CRM
 • Cursussen of E-learning
 • Archivering
 • Route of GPS oplossingen
 • Kilometerregistratie
 • Narrowcasting
 • KPI Dashboard, datavisualisatie
 • Monitoring 
 • Rapportages en documenten genereren
 
 • Rapportage en documenten generatie
 • Facturatiesysteem
 • Ordersysteem
 • Bestelsysteem
 • Planning
 • Product configurator
 • Calculatietool
 • Online agenda
 • Reserveringssysteem
 • Digibord, touchscreen toepassingen

 

 

Webapplicatie laten maken

De ontwikkeling van een succesvolle webapplicatie is over het algemeen een gestructureerd en ook een intiem proces. We leren jou en je onderneming goed kennen, zodat jouw doelen en werkprocessen als de onze voelen. In één of meerdere sessies komen we tot een voorstel, bestaande uit een digitale strategie en een concept dat voldoet aan jouw wensen. Vandaaruit nemen we je mee in het ontwikkelproces, waar we creativiteit, visueel ontwerp, gebruikersvriendelijkheid, interactie en techniek samensmelten tot een succesvol eindproduct.

1. Concept

In de concept fase leren we elkaar kennen, inventariseren we de huidige situatie, de wensen en de doelstellingen. Met deze informatie bepalen we jouw digitale strategie en de rol van de webapplicatie. Vandaaruit kunnen we gaan conceptualiseren. Alle creatieve ideëen worden geordend en aan de hand van relevante voorbeelden en referenties schetsen we een functioneel ontwerp. Dit ontwerp is nog niet visueel opgemaakt, maar opgemaakt in wireframes, waarin wel de belangrijkste kenmerken, functionaliteiten en interactie in terugkomen. We brengen zoveel mogelijk in kaart, zoals benodigdheden, kenmerken, functionaliteiten en technische vereisten. We houden daarmee de kosten en de voorlopige planning inzichtelijk.  

2. Design

In het design gaan we alles vastleggen, zodat we een definitieve offerte en planning kunnen bieden. Het design bestaat uit het functioneel ontwerp, het interactie ontwerp, het visuele ontwerp en het technische ontwerp.

3. Bouwen

Tijdens het bouwen wordt de applicatie volgens het design geprogrammeerd en visuele vormgegeven. 

4. Testen

Voor dat we de applicatie opleveren voeren we testen uit op gebied van functionaliteit, interactie, veiligheid en snelheid.

5. Oplevering

De dag is daar dat de applicatie in gebruik wordt genomen. We helpen als dat nodig is bij instructie of training voor nieuwe werkwijze of werking van de applicatie. 

6. Doorontwikkeling

Wij bij Fastware willen onszelf continu blijven ontwikkelen. In onze samenwerking met jou willen wij ook blijven innoveren. Laat je webapplicatie doorontwikkelen op basis van je digitale strategie of laat ons inspringen op jouw nieuwe ideëen om de webapplicatie uit te breiden of te verbeteren.

7. Continuïteit, Onderhoud & Support

Updates, upgrades ten behoeven van de veiligheid en correcte werking beheren en monitoren wij nauwlettend voor je. We staan altijd voor je klaar voor vragen en support.

 

Wanneer heb ik een webapplicatie nodig?

Het papierloos kantoor, ofwel paperless- of paperfree office, wordt al jaren nagestreefd. We delen of documenteren onze gegevens of informatie al zoveel mogelijk digitaal. Digitaal kan alles sneller, makkelijker en beter. Wanneer je een webapplicatie nodig hebt hangt af van jouw wensen en doelen die je wilt bereiken. Onze webapplicaties kunnen verschillende oplossingen en functionaliteit bieden voor verschillende branches zoals ICT, overheid, maatschappelijke organisaties, zakelijke dienstverlening, financiële dienstverlening en verzekeringen, zorg, cultuur, onderwijs, toerisme, evenementen, transport, B2B of B2C. Krijg meer inzicht, verbeter je klantervaring, vergroot je omzet, pak tijdwinst of werk efficiënter door dubbel werk te voorkomen. 

 

Een waardevolle webapplicatie voor jouw onderneming?

Heb je ideeën of vragen over hoe een webapplicatie bepaalde processen binnen jouw onderneming voor altijd gaat verbeteren?

Daag onze Leonard uit