05-11-2021
Gratis weergegeven worden in Google Shopping

Gratis weergave in Google Shopping

Google Shopping is de ideale manier om relevante bezoekers naar producten op je website te leiden. Voorheen was het laten weergeven van je producten in Google Shopping alleen mogelijk voor adverteerders, sinds eind 2020 is het ook mogelijk om je producten gratis in Google Shopping te vermelden.

Google Shopping in de Search Engine Result Page

Allereerst gaan we terug naar de basis. In onderstaande afbeelding is een verdeling te zien van de Search Engine Result Page (SERP). De SERP is de pagina met resultaten die je krijgt te zien wanneer je een zoekopdracht in Google invoert. In dit voorbeeld gebruiken we de zoekopdracht ‘'iPad’'. Bovenaan de SERP zien we Google Shopping advertenties, daaronder Zoekadvertenties en als laatste Organische zoekresultaten.

Shopping advertenties en zoekadvertenties zijn advertenties waar je per klik kosten maakt, deze campagnes zijn in Google Ads te optimaliseren. Door je website voor de betreffende zoekmachine (in dit voorbeeld Google) te optimaliseren krijg je een hogere positie in de organische zoekresultaten.

Shopping-1

 

Gratis vermeldingen in Google Shopping

Om gratis vermeldingen in Google Shopping te vinden ga je naar het tabje ‘'Shopping’'. Op deze pagina zien we twee soorten resultaten. Bovenaan de pagina vinden we wederom de Google Shopping advertenties waar je per klik kosten maakt. Onder de Google Shopping advertenties vind je de gratis vermeldingen.

Zoals in onderstaande afbeelding is te zien zijn gratis vermeldingen groter, visueel aantrekkelijker en wordt er meer informatie vermeld:

Shopping 2

 

Meer weten over de Google Shopping resulaten? Gratis vermeldingen of adverteren? Neem contact op met onze Online Marketing Specialisten, team@fastware.nl0164 23 02 10 of vul onderstaand contactformulier in.