vanbellenwind

37% meer omzet uit betaald verkeer!

Van Bellen vindt zijn oorsprong in de windsurfindustrie met een fysieke winkel aan de Hollands Diep gelegen vestingstad Willemstad. De winkel is tijdens het zomerseizoen gespecialiseerd in windsurfen, kitesurfen, suppen en wakeboarden. In het winterseizoen wordt de winkel getransformeerd tot wintersportwinkel. Ook online is van Bellen de specialist in Wind & Snow. Fastware biedt al jaren een solide platform om het grote en groeiende assortiment succesvol aan te bieden.

Groeien met online marketing

Van Bellen heeft de wens om jaarlijks online een gezonde groei door te maken. Om deze wens te realiseren zijn er de afgelopen jaren verschillende online marketingtechnieken toegepast, Google Ads is daar één van. Door Google Ads op een juiste manier in te zetten is er in de zomerperiode een omzetgroei van 37% gerealiseerd uit betaald zoekverkeer. 

 Omzet

 

37% meer omzet uit betaald verkeer

 icons3

 

26% hoger conversiepercentage

 icons

 

Gezonde Return on Ad Spend (ROAS)

 

vbshopping

Resultaat optimaliseren

Om dit resultaat te bereiken zijn wij begonnen met een analyse van de statistieken uit voorgaande jaren. Hieruit bleek dat er vaak een hoge Return on Ad Spend (ROAS) werd behaald, deze statistiek geeft aan hoeveel procent je terugkrijgt voor elke euro die je in Google Ads investeert. Wij hebben minder focus gelegd op een zo hoog mogelijk ROAS en meer focus gelegd op het behalen van een zo hoog mogelijke winst. Een hoge ROAS wil namelijk niet meteen zeggen dat je het optimale resultaat hebt bereikt. Het is belangrijk om het punt te vinden waar je een gezonde ROAS kan combineren met een zo hoog mogelijk omzet. Door de verschillende campagnes van Van Bellen maandelijks te optimaliseren hebben wij dit gerealiseerd.

Daarnaast hebben we de strategie aangepast op de Google Shopping Campagnes. Door de Shopping Campagnes op basis van machine learning te optimaliseren hebben wij op de juiste momenten relevantere bezoekers aangetrokken. Dit heeft ervoor gezorgd dat het conversiepercentage is gegroeid met 26%.