Tongerlohuys-header

De geschiedenis van Stad en Streek online

In het museum Tongerlohuys wordt het verhaal van Roosendaal verteld. Je wordt er meegenomen door de plaatselijke geschiedenis in verschillende tentoonstellingen. De historische collectie bevat duizenden voorwerpen, publicaties en andere documentaties over de geschiedenis van Roosendaal. Slechts een klein deel hiervan is te zien in het museum. 

De online bezoeker snel voorzien van hun wensen

De website van Tongerlohuys is het platform waar de tentoonstellingen, activiteiten en nieuws gecommuniceerd wordt. Het is belangrijk dat de bezoekers snel vinden wat zij zoeken en dat zij ook gebruik gaan maken van andere communicatiekanalen die het Tongerlohuys biedt, zoals de nieuwsbrief en social media. 

screen
phone-tablet

Gebruikersvriendelijk en visueel aantrekkelijk

Door de website gebruikersvriendelijker te maken en visueel aantrekkelijk zorgen we ervoor de online bezoekers intuïtief sneller hun doelen bereiken. We hebben daarvoor aanpassingen in de menustructuur gedaan, bepaalde onderdelen slimmer gepositioneerd en prominenter in beeld gebracht, zoals openingstijden, activiteiten, verhalen en social media. Met behulp van vormgeving nodigt het geheel uit tot gebruik van de website en het uitvoeren van bepaalde acties, zoals het volgen of delen op social media en het inschrijven op de nieuwsbrief.

De gehele collectie toegankelijk

Het Tongerlohuys steeft ernaar om de hele collectie via de website te presenteren. Met behulp van het platform Brabant Cloud van Erfgoed Brabant is het mogelijk om collecties toekomstbestendig digitaal op te slaan. Door een API-koppeling te maken met Brabant Cloud weten we de collectie van Tongelohuys online toegankelijk te maken. Op deze manier is de collectie geheel geïntegreerd in de website en wordt de collectie gepresenteerd in de stijl en met de gebruikersvriendelijkheid die de website zelf biedt. 

Ervaar het Tongerlohuys zelf op www.tongerlohuys.nl

Hosting
Interactie ontwerp
Responsive
Social media
Strategie
Visueel ontwerp
Webshop
Website